Prevenție

Prevenție - indiferent de natura și tipul oricărei boli, prevenția este cel mai ieftin și sigur tratament, fără efecte adverse. Cum? Prin tehnici de respirație, prin ținerea sub control a stresului, prin exerciții de Pilates, yoga sau stretching, prin detensionare miofascială sau recuperare activă.

Pilates este o metodă de exercițiu care constă în flexibilitate și mișcări de forță și rezistență musculară. Subliniază alinierea posturală adecvată, forța de bază și echilibrul muscular. Este numit după creatorul său, Joseph Pilates, care a dezvoltat exercițiile în anii 1920.

Respiraţia
Este importantă în metoda Pilates. Are o valoare considerabilă în creșterea aportului de oxigen și a circulației acestui sânge oxigenat în fiecare parte a corpului. Inhalarea corectă și expirarea completă, forțată sunt esențiale pentru aceasta. Atunci când cei care practică expiră, sunt instruiți să noteze implicarea mușchilor lor profunzi abdominali și pelvieni și să mențină această implicare pe măsură ce inspiră. Pilates încearcă să coordoneze corect această practică de respirație cu mișcarea.

Concentraţia
Pilates necesită o concentrare intensă, modul în care sunt făcute exercițiile fiind la fel de important ca exercițiile în sine.

Controlul
"Contrologie" a fost numele preferat al lui Joseph Pilates pentru metoda sa și s-a bazat pe ideea controlului muscular.

Centrarea
Pentru ca practicanții să-și controleze corpul, trebuie să aibă un loc de pornire. Core-ul este punctul central al metodei Pilates. Mulți profesori Pilates se referă la grupul de mușchi din centrul corpului - care cuprinde abdomenul, partea inferioară și superioară a spatelui, șoldurile, fesele și coapsele interioare - drept „centru de forță”. Toată mișcarea din Pilates ar trebui să înceapă din centru și să se deplaseze spre membre.

Fluiditatea
Pilates urmărește o mișcare elegantă, creând fluiditate prin utilizarea tranzițiilor adecvate. Odată obținută precizia, exercițiile sunt destinate să treacă din unul în celălalt, pentru a crea rezistență și cursivitate în mișcare.

Alinierea posturală
Utilizarea posturii corecte în timp ce faceți exerciții Pilates îmbunătățește siguranța prin corectarea dezechilibrelor musculare și optimizarea coordonării.

Precizia
Precizia este esențială pentru a corecta Pilates. Accentul se concentrează pe efectuarea unei mișcări precise și perfecte, mai degrabă decât pe multe cu jumătate de măsură. Scopul este ca această precizie să devină în cele din urmă a doua natură și să continue în viața de zi cu zi cu grație și economie în mișcare.

Hatha Yoga este o practică de posturi bazate pe aliniament, simetrie și respirație profundă. Printre beneficiile unei practici constante, putem enumera:

O inimă sănătoasă: practica dedicată a posturilor este eficientă în controlul hipertensiunii arteriale - una dintre cauzele majore ale problemelor cardiace și atacurilor de cord. Hatha yoga îmbunătățește fluxul de sânge către inimă și scade șansele de apariție a riscurilor cardiovasculare.

Mai multă densitate osoasă: Hatha yoga include mai multe posturi de forță precum Tree Pose, Warrior Pose, Triangle Pose etc., care ajută la inversarea pierderii osoase prin construirea densității osoase. Oasele sănătoase sunt extrem de importante pentru persoanele de orice vârstă pentru a minimiza riscul de a dezvolta oase fragile - cunoscute medical ca osteoporoză și osteopenie.

Lubrifiază articulațiile: funcționează eficient asupra mai multor articulații ale corpului, ajutându-l să obțină întreaga rază de mișcare. Într-un stil de viață sedentar, articulațiile nu sunt lucrate la capacitatea lor deplină. Drept urmare, acestea tind să se blocheze și să nu mai funcționeze corespunzător.

Îmbunătățește echilibrul și postura prin dezvoltarea simțului de propriecepție.

Reprezintă un mod natural de a elimina stresul este să te așezi pe o saltea de yoga și să execuți câteva posturi, respirând profund în timp ce te concentrezi pe aliniament.

Stretching-ul reprezintă o serie de mișcări menite să întindă țesuturile moi și să crească raza de mișcare a articulațiilor. Printre cele mai importante beneficii ale stretching-ului putem include prevenirea și recuperarea accidentărilor după efort intens.

Stretching-ul regulat poate ajuta la creșterea flexibilității, ceea ce este crucial pentru sănătatea dvs. generală. Nu numai că îmbunătățirea flexibilității vă poate ajuta să desfășurați activități cotidiene cu o ușurință relativă, dar poate ajuta și la întârzierea mobilității reduse care poate veni odată cu înaintarea în vârstă.

Dezechilibrele musculare sunt frecvente și pot duce la o postură slabă. Unele studii au descoperit că o combinație de consolidare și întindere a grupelor musculare specifice poate reduce durerea musculo-scheletică și încurajează alinierea corectă.

Când vă confruntați cu stres, există șanse mari să vă încordați mușchii. Acest lucru se datorează faptului că mușchii tăi tind să se strângă ca răspuns la stresul fizic și emoțional. Concentrați-vă pe zonele corpului dvs. unde aveți tendința să vă mențineți stresul, cum ar fi gâtul, umerii și partea superioară a spatelui.

Detensionarea miofascială poate fi efectuată într-un centru specializat sau o puteți face singuri, folosind role de spumă sau mingii pentru masaj.
Sunt investiții mici pe termen lung. Le puteți lua cu voi oriunde și vor deveni prieteni foarte buni la nevoie.

Una-două ședințe pe săptămână cu această terapie simplă și aproape gratuită ar trebui să fie suficientă.

Un cronometru ar fi util pentru a lucra în mod egal pe fiecare parte a corpului; vă recomand să începeți cu 1 minut / grupă musculară, dar puteți insista până la 6-8 minute, mai ales dacă acea grupă musculară este foarte tensionată.

Beneficii: îmbunătățirea circulației, o mai bună livrare de oxigen și nutrienți la țesuturile moi, reducerea durerilor musculare și a articulațiilor, creșterea razei de mișcare, reducerea riscului de accidentare și creșterea performanței sportive.

Contacteaza-ne!